top of page

Σταυρούλα Μπαλανίκα

Η Σταυρούλα (Ρούλα) Μπαλανίκα είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2003. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Νομικών Επιστημών), ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bristolτης Μ. Βρετανίας πάνω στο δίκαιο των επιχειρήσεων, του ανταγωνισμού, των χρηματοοικονομικών και του δικαίου εξυγίανσης και πτώχευσης των επιχειρήσεων (LL.M. in Commercial Law, University of Bristol, UK, in Corporate Law, EU Competition Law, Financial Services Law & Policy and Insolvency Law). 
 
Αφού συνεργάστηκε με μεγάλα δικηγορικά γραφεία και νομικές εταιρείες στην Αθήνα, κερδίζοντας σημαντική εμπειρία σε πολλούς τομείς της δικηγορικής πρακτικής, αποφάσισε το 2013 να ξεκινήσει το δικό της δικηγορικό γραφείο.
Έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλες εταιρείες, πολυεθνικές και εγχώριες, πάνω σε θέματα εξαγορών, συγχωνεύσεων, απορροφήσεων, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και γνωμοδοτήσεις, αλλά και εκπροσωπώντας τις εταιρείες αυτές σε δικαστηριακό επίπεδο. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής ασφάλισης (Ζημιών & Ζωής), έχει εκπροσωπήσει και τις δύο πλευρές των κοινωνικών εταίρων (εργαζόμενους και εργοδότες) σε διαφορές εργατικού δικαίου, αλλά και διαπραγματεύσεις προς επίτευξη συμβάσεων, ατομικών και συλλογικών. Έχει, ακόμη, ασχοληθεί εκτεταμένα και με όλα τα ζητήματα, που έχουν αναχθεί σε δικαστικές ή εξωδικαστικές διαφορές και απασχολούν την καθημερινή πρακτική και λειτουργία των πελατών του γραφείου (φυσικών & νομικών προσώπων), είτε αφορούν ιδιωτικές διαφορές, είτε με το δημόσιο (διοικητικές διαφορές).
Η Ρούλα έχει μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων δημοσίων διαγωνισμών, σε όλα τα στάδια (στο προσυμβατικό και στο στάδιο εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων), άσκηση ενστάσεων, προσφυγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον των ακυρωτικών δικαστηρίων, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας.
Τέλος, έχει ασχοληθεί με θέματα real estate και τελευταία ιδιαιτέρως με αγοραπωλησίες ακινήτων προς έκδοση Golden Visa και την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων τόσο σε συμβουλευτικό όσο και δικαστηριακό επίπεδο.
Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Βρες τη Ρούλα στο LinkedIn

Μαρίνα Καραμουσαντά

Η Μαρίνα είναι δικηγόρος Παρά Πρωτοδίκαις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2022. Αποφοίτησε το 2019 από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ από το καλοκαίρι του 2018  και για δύο έτη παρακολούθησε εξειδικευμένα μαθήματα Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης, επί των οποίων πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Πρεσβεία της Χιλής και του Καναδά στην Ολλανδία. Κατέχει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο αντικείμενο του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί του οποίου εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα «Τα προγαμιαία συμβόλαια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πραγματοποιήσε πρακτική άσκηση σε εταιρείες με αντικείμενο το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, καθώς και σε γραφεία με αντικείμενο το Αστικό, Εμπορικό και Οικογενειακό Δίκαιο. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Βρες τη Mαρίνα στο LinkedIn

Κωνσταντίνος Μπουντούρης

Ο Κώστας συνεργάζεται με το γραφείο από το 2013. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά, στην 25ετή πορεία του έχει συμβουλέψει εκατοντάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού σε λογιστικά και φορολογικά θέματα. 
bottom of page